Американската агенция по храните и лекарствата за първи път одобри за

...
Американската агенция по храните и лекарствата за първи път одобри за
Коментари Харесай

Създадено в лаборатория месо е одобрено за консумация в САЩ

Американската организация по храните и лекарствата за първи път утвърди за консумация месо, което е основано в лаборатория от скотски кафези, предаде БГНЕС.

Става въпрос за компания, която създава пилешко месо, култивирано посредством кафези от живи животни и употребява клетките за развъждане на месо в резервоари от неръждаема стомана. Фирмата ще може да пусне продуктите си на пазара, откакто бъде инспектирана от Министерството на земеделието на Съединени американски щати (USDA), се споделя в изказване на Агенцията по храните. 

" Светът претърпява хранителна гражданска война и агенцията се ангажира да поддържа нововъведенията в снабдяването с храни ", се споделя в изказването, представено от Ройтерс.

" Ние сме разчувствани от това известие.Тази историческа стъпка проправя пътя ни към пазара ", сподели Дейвид Кей, шеф по връзките на компанията. 

Американската организация по храните и лекарствата заяви, че е прегледала данните на компанията и няма спомагателни въпроси по отношение на заключението, че нейният артикул е безвреден за консумация от хора.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР